SABE: wat kunt u nu precies met de voucher?

Sinds november 2020 kunt u als ondernemer een SABE voucher aanvragen als subsidie van RVO. Twee keer per jaar kunt u zich inschrijven om de kennisvoucher aan te vragen. Iets geheel nieuws, maar wat kunt u er precies mee?

Wat is de SABE voucher?
De SABE voucher (Subsidie Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie) is voor agrarische ondernemers een mogelijkheid om door middel van subsidie kennis op te doen over duurzamere landbouw. U kunt een aanvraag indienen voor een voucher ter waarde van € 1500,-. Wanneer u deze voucher toegekend hebt gekregen, kunt u deze inwisselen bij uw erkend onafhankelijke bedrijfsadviseur. U kunt per kalenderjaar een voucher aanvragen. Voor de meest gestelde vragen kunt u de website van de RVO bezoeken, klik daarvoor hier.

Wat kunt u met de SABE voucher?
Nadat u de voucher overgedragen heeft, kunt u het kennistraject starten op het onderwerp waarin u zich ingeschreven heeft. Bij DMS kunt u voor verschillende onderwerpen terecht zoals stikstofemissie, natuur inclusieve landbouw, precisielandbouw, persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsovername. Wij begeleiden u dan een jaar lang met het door u gekozen onderwerp. Daarbij leert u om op een duurzamere manier uw bedrijf te managen. Wist u dat u de voucher ook kunt gebruiken voor ons individueel voeradvies?! De voordelen van deze kennisvoucher is dat u individueel kennis kunt opdoen wat specifiek toepasbaar is voor uw situatie en uw wensen voor de toekomst van uw bedrijf. Deze individuele begeleiding is daarom de perfecte aanvulling op onze studiegroepsbegeleiding.

BAS register
De voucher ter waarde van € 1500,- kunt u inwisselen bij een adviseur die geregistreerd is in het BAS (Bedrijfs Adviserings Systeem) register. Dit is een lijst van bedrijfsadviseurs die voldoen aan de eisen die de EU stelt aan advisering inzake de financiering, het beheer en de monitoring van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid. De lijst van het BAS register bekijkt u hier.

Aandachtsgebieden
De voucher kunt u gebruiken voor een aandachtsgebied waarin u meer kennis op zou willen doen. De aandachtsgebieden waar DMS nu voor staat geregistreerd in het BAS register zijn: stikstofemissie, natuur inclusieve landbouw, precisielandbouw, persoonlijke ontwikkeling of bedrijfsopvolging.

Voucher gebruiken bij DMS
Bij DMS staat Hans Dirksen in het BAS register ingeschreven. Nadat u de voucher toegekend hebt gekregen en overgedragen heeft aan DMS kunt u contact met ons opnemen. Samen met u, kijken wij naar de beste invulling voor het traject. Eventueel kunt u ons ook machtigen bij de aanvraag van de SABE voucher, dan regelen wij voor u het aanvraagproces. Mocht u hier interesse in hebben, kunt u contact met ons opnemen voor het machtigingsformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *