Meest recente berichten

Het laatste nieuws en interssante artikelen van DMS!

De meerwaarde van studiegroepen!

Dit artikel is geschreven ter afronding van de opleiding Dier en veehouderij aan het van Hall Larenstein, in het kader van het afstudeeronderzoek en in opdracht van DMS.

Eindelijk weer studiegroepbijeenkomsten!

Gisteren was de eerste zomerexcursie van dit seizoen. Deze vond plaats op de bedrijven van de broers Wim en Jan Pieter van Tilburg in het Groningse Siddeburen.

Waardevolle 1e snede, wanneer moet je maaien?

Met een grondgebonden melkveehouderij en steeds meer aandacht voor eiwit van eigen land, ziet VKO-studiegroepbegeleider Hans Dirksen steeds vaker dat melkveehouders berekenend omgaan met hun grasland.

Kringloopsucces door goed plannen

'' Zoveel cijfers en processen hebben invloed op melkproductie en het saldo per liter melk. Om nog maar te zwijgen over factoren met invloed op je kringloopwijzer. Het líjkt ingewikkeld hierop overzicht te krijgen. Maar is dat het ook? Melkvee-adviseur Hans Dirksen vindt van niet. ''

DMS start met individueel voeradvies!

Wilt u scherper kijken naar de voeding op uw melkveebedrijf? Overweeg dan om met Dirksen Management Support te gaan sparren over het rantsoen.

Bezoek Koenis fabriek

Deze week zijn we met een aantal studiegroepen van Cono Kaasmakers langs geweest bij de fabriek van Koenis BV Diervoeders. Rantsoenen, grondstoffen en brokken stonden hierbij centraal.

Voerefficiëntieronde 2019

De studiegroepen zijn begonnen met de voerefficiëntie ronde. Tijdens deze bijeenkomsten worden de rantsoenen, die aan de hand van de meetweken in kaart zijn gebracht, besproken.

1e studiegroepbijeenkomst 2019 - 2020: Begroting 2023

De eerste studiegroep bijeenkomst heeft als onderwerp ‘Begroting 2023’. Tijdens deze bijeenkomst gaan de deelnemers samen sparren over hoe zij hun bedrijf de komende jaren gaan ontwikkelen met 2023 als stip aan de horizon.

De voordelen van de grondgebondenheid

Eind september 2017 is door LTO Vakgroep Melkveehouderij en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) de Commissie Grondgebondenheid in het leven geroepen.

Fosfaatrechten rekenprogramma door DMS

Wil je te weten komen of jouw toekomstplannen haalbaar zijn in een tijdperk met fosfaatrechten? In dit rekenprogramma kan je snel een overzichtelijke begroting maken voor een toekomstig (groei)plan.

Van marge naar mainstream

Rekening houden met de wereld om je heen, met landschap, natuur en milieu. Is dat enkel naïef en ideëel? Een groep ondernemende melkveehouders uit het noorden bewijst al een groot aantal jaren het tegendeel. Zij willen het anders doen en zij durven het anders te doen. Een onderzoek van: Wageningen UR Boerenverstand ETC

Bouwen aan een betere balans

Deze uitgave betreft een analyse van de diverse bedrijfsstijlen binnen de melkveehouderij. Een onderzoek van: Wageningen UR Dirksen Management Support

Geïnteresseerd?

Heeft u vragen met betrekking tot onze publicaties neem dan contact met ons op. We zijn elke werkdag van 09:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar.

  • Voorkoopstraat 3
  • 4112NM Beusichem
  • info@dmsadvies.nl
  • +31 345 50 18 85
  • 09:00 - 17:00