Over DMS

Over Dirksen Management Support B.V.

Bij Dirksen Management Support (DMS) begeleiden en ondersteunen we melkveehouders bij het management van hun bedrijf. Dit doen wij door middel van studiegroepen waar de deelnemende melkveehouders van elkaar kunnen leren. Tijdens deze bijeenkomsten vindt een grote kennisuitwisseling plaats over de cijfers van het eigen bedrijf en die van een ander. Dit werkt zo goed omdat de melkveehouders elkaar de ruimte geven om de cijfers te bespreken en bediscussiëren. Zo streven wij samen naar de integrale landbouw dat op zowel economisch als op ecologisch gebied duurzaam is.

Geschiedenis

Dirksen Management Support (DMS) is gevestigd in het Betuwse dorp Beusichem en staat onder leiding van de oprichter Hans Dirksen. Vanaf 1986 begon Hans als melkveehouder op deze locatie en in 1988 richtte hij DMS op. In 1996 stopte hij met de melkveetak en richtte zich volledig op DMS. De oorspronkelijke boerderij is tegenwoordig omgebouwd naar een kantoor en ontvangstruimte; de Belvédère zaal. In de eerste jaren is Hans parttime bezig geweest met het begeleiden van studiegroepen met behulp van het MINAS en vervolgens heeft hij dit uitgebreid met de kostprijs, BEX en de kringloopwijzer. 

Wij hebben nu ruim 350 melkveehouders over heel Nederland in onze studiegroepen waarvoor de kringloopwijzercijfers, bedrijfsspecifieke excretie (BEX) en kostprijsvergelijkingen worden opgesteld, verwerkt en besproken. In totaal verwerkt DMS jaarlijks ruim 800 KringloopWijzers.

Studiegroepbegeleiding

Dirksen Management Support is ondertussen werkzaam in heel Nederland. Binnen onze studiegroepen streven wij naar een bezetting van zo’n 10 tot 12 personen die veelal uit hetzelfde gebied komen. Dit om vergelijkbare resultaten en relevante onderwerpen te kunnen bespreken waar iedere melkveehouder in de studiegroep iets aan heeft.

Vennoten DMS

Sinds 1 januari 2021 hebben 3 nieuwe vennoten zich toegevoegd bij DMS. Alle die zijn de werkzaam bij DMS. Met deze vennoten erbij hopen we een stap te hebben gemaakt om ook in de verdere toekomst u van onze diensten te mogen voorzien.

Bas Bassa

Bas Bassa: ”ik kom uit Hei- en Boeicop. Daar woon ik samen met Elena en 2 dochters op ons melkveebedrijf, dat we runnen met meerdere familieleden. In 2000 heb ik kennis gemaakt met DMS en later ben ik een aantal uur voor DMS gaan werken. Binnen DMS heb ik meerdere werkzaamheden gedaan en nu houd ik mij vooral bezig met meedenken in de strategie van dit mooie bedrijf”.

Bas Bassa

Robin Kool

Robin Kool: ”Ik ben 31 jaar, in 2020 getrouwd met Sanne en kom uit Kerkwerve op het mooie Schouwen-Duiveland in Zeeland. Daar heb ik met mijn ouders en mijn broer een melkveebedrijf met 90 melkkoeien op 30 ha zeer lichte klei. Ik heb de HAS in Dronten gedaan en afgestudeerd bij DMS, hier ben ik nu 8 jaar werkzaam. Ik begeleid studiegroepen, programmeer graag nieuwe overzichten en sinds 1,5 jaar onafhankelijk voeradviseur”.

Robin Kool

Robin de Bruyn

Robin de Bruyn: ”Ik ben 28 jaar en kom uit Acqouy, waar mijn ouders een melkveebedrijf hebben. Via een periferiestage veehouderij MBO 4 ben ik in 2011 bij DMS begonnen en daar werkzaam gebleven. Ik ben verantwoordelijk voor de database en de programmering binnen ons bedrijf. Inmiddels geef ik veel sturing in het team en help ik met de dagelijkse uitdagingen”.

Lees ook: Team | Studiegroepen | Projecten

Geïnteresseerd?

Meer weten over DMS of heeft u verdere vragen?