Spuitlicentie

Iedereen die in het bezit is van een spuitlicentie gewasbescherming oftewel een ‘Bewijs van Vakbekwaamheid’ en hem geldig wilt houden moet deze verlengen. Dit is mogelijk door het volgen van 4 kennisbijeenkomsten in 5 jaar tijd.

Voor het verlengen van het ‘Bewijs van Vakbekwaamheid Uitvoeren Gewasbescherming’ ziet u hieronder het schema waarin u kunt zien dat er 4 bijeenkomsten gevolgd moeten worden. Een van deze bijeenkomsten valt onder het verplichte thema ‘Veiligheid en Techniek’. Voor de overige 3 bijeenkomsten zijn de thema’s vrij te kiezen.

Spuitlicentie_schema

Wanneer u deelnemer bent in een studiegroep van DMS is een van de vaste onderwerpen van een studiegroepbijeenkomst ‘Kringloopwijzer’. Deze Kringloopwijzer studiegroepbijeenkomst kunt u laten meetellen als kennisbijeenkomst voor verlenging van uw ‘Bewijs van Vakbekwaamheid’. Deze studiegroepbijeenkomst valt onder het thema ‘Teelt’. Tijdens de studiegroepbijeenkomst is de keuze aan u om de bijeenkomst mee te laten tellen als kennisbijeenkomst, dit is dus niet verplicht.

 

 

Op de website van Bureau Erkenningen www.erkenningen.nl vindt u alle informatie om uw ‘Bewijs van Vakbekwaamheid’ te verlengen. Hier kunt u bekijken welke kennisbijeenkomsten er nog gevolgd moeten worden en wat de studievorderingen zijn. Daarnaast kunt u een kennisbijeenkomst selecteren en u daarvoor aanmelden.

Nog geen licentiehouder? Ga naar www.erkenningen.nl om te lezen hoe u licentiehouder wordt!

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over de spuitlicentie en de kennisbijeenkomst van DMS?